Veel hondenliefhebbers kopen van alles om het dier te vertroetelen. Er zijn ook steeds meer winkels met veel speciale producten om dit op een juiste manier te doen. Zo bestaat er ook hondenshampoo. Zijn dit soort producten noodzakelijk of kan een hond met normale shampoo ook gereinigd worden?  

Het verschil 

Hondenkenners zullen zeggen dat een hond alleen speciale shampoo mogen gebruiken. Mensen hebben een hele andere zuurgraad van de huid als honden. De shampoo geschikt voor mensen zal daardoor de huid van een hond veel sneller aantasten. Het is dus belangrijk om een hond nooit met mensenshampoo te wassen. Honden kunnen hierop ook een allergische reactie krijgen. De hondenshampoo is bij veel dierenspeciaalzaken voor een prikkie te kopen. Het is niet noodzakelijk om een hond te wassen. Door het wassen van een hond kan namelijk ook de vetlaag van een hond verdwijnen. Deze laag beschermd tegen uitdroging of infecties. Het is echter logisch dat nadat een hond is gaan rollen op een vies grasveld of in een meertje is gesprongen waarna de hond niet meer zo fris ruikt er toch wordt gewassen. Hierbij wordt dus wel aangeraden om dit alleen met water te doen of speciale shampoo. 

Tips voor het wassen van uw hond: 

Voordat u begint met de wasbeurt van uw hond is het goed om een paar tips te weten. Bij een puppy moet u rekening houden met de jonge leeftijd van de hond. Hierbij moeten de stappen iets rustiger worden uitgevoerd zodat de hond zich comfortabel voelt.  

  1. Koop een hondenshampoo 
  1. Bescherm de oren van de hond 
  1. Maak de vacht nat op met water van ongeveer 25 graden 
  1. Wrijf de shampoo subtiel in 
  1. Spoel de shampoo grondig uit 
  1. Droog je hond af (dit kan met een gewone handdoek)  

Als u deze stappen heeft doorlopen is u hond weer helemaal schoon. 

Andere speciale honden reinigproducten 

Naast een hondenshampoo zijn er veel meer producten speciaal ontworpen voor honden. Zo zijn er oorreiniger hond producten, hondensokken, poepzakjes met een geurtje of een versierde halsband. Er zijn verschillende sites die producten verkopen om uw hond in het zonnetje te zetten.